wtorek, 24 lutego 2009

Dla lubiacych tunczyka - tzw kuchnia studencka

Makaron zrobiony w ten sposob jadlam jak nie chcialo mi sie za bardzo gotowac zeby sie nie narobic... Kuchnia studencka lub jak kto woli kawalerska - mimo to od czasu do czasu razem z mezem lubimy zjesc cos tak banalnie prostego...
skladniki:
dowolny makaron jaki mamy na stanie (swiderki, rurki, spagetti, penne etc)
puszka tunczyka w sosie wlasnym (lub oleju jak kto woli)
ewentualnie serek topiony
oliwa, sol, pieprz, dowolne przyprawy jakie mamy na stanie (najlepiej smakuje z oregano)
Makaron gotujemy do miekkosci, odcedzamy i wkladamy do miski. Na jeszcze goracy dajemy odcedzonego tunczyka z puszki troche oliwy i przyprawy (ewentualnie ten serek topiony). Mieszamy dokladnie zeby tunczyk z oliwa i serkiem oblepily makaron tworzac mily dla smaku sosik.
Danie szybkie i latwe. Smacznego!

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Ja wrzucam tunczyka na patelnie i dodaje tomate frito ( pomidory smazone ) lub przecier.Wzbogaca smak i wtedy mieszam z makaronem . Przepis mojego meza z Maroko :)

Anonimowy pisze...

Ja wrzucam tunczyka na patelnie i dodaje tomate frito ( pomidory smazone ) lub przecier.Wzbogaca smak i wtedy mieszam z makaronem . Przepis mojego meza z Maroko :)