czwartek, 21 maja 2009

Salatka z cieciorki z tunczykiem


skladniki (na 1-2 porcje):

  1. ze 3 lyzki cieciorki ze sloika (lub puszki)
  2. pol malej cebuli
  3. ze 2 korniszony
  4. kawalek selera naciowego lub fenkulu (ja dalam cwiartke malego fenkulu)
  5. 2 lyzki tunczyka z puszki (w sosie wlasnym)
  6. 2 lyzki majonezu z musztarda (ja mialam taki oryginalny, ale mozna tez poprostu do lyzki majonezu wmieszac lyzeczke musztardy)

Cieciorke odsaczyc, dodac pokrojona w drobna kosteczke cebulke, pokrojone korniszony i fenkul (lub seler naciowy). Dokladnie wymieszac. Dodac odsaczonego tunczyka, majonez, wymieszac i odstawic na pol godzinki zeby sie przegryzlo. Jeszcze raz wymieszac i rozkladac na talerze i podawac.

Tydzień z ciecierzycą

2 komentarze:

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

to mozna majonez z musztardą kupić?

Umm Hurajra pisze...

ten moj ma w skladzie musztarde z Dijon
i dzieki temu ma taki fajny lekko musztardowy smaczek