niedziela, 17 maja 2009

Wolowina w sosie z kielkami cieciorki


z karty pamieci i notatnika:

skladniki:

  1. porcja wolowiny bk (jak na gulasz)
  2. filizanka kielkow cieciorki
  3. lyzka przecieru pomidorowego
  4. lyzeczka harissy
  5. filizanka kielkow z soczewicy

wolowine pokroilam w zgrabne kawalki, rozgrzalam olej i wrzucilam wolowine, 

po chwili dodalam przecier i harisse, rozmieszalam i przesmazylam razem z miesem, podlalam niewielka iloscia wody, i dusilam mieso przez jakies pol godziny moze czterdziesci minut (uwaga zeby sos nie znikl, moze byc konieczne podlanie wiecej wody)

wrzucilam oplukane kielki z cieciorki, dusilam jeszcze jakies 15 minutek

wylozylam na cieple talerze, z wierzchu posypujac kielkami z soczewicy

Brak komentarzy: