niedziela, 3 stycznia 2016
Chapati
maka
sol
zimna woda
wyrobic sprezyste ciasto, odstawic zeby "odpoczelo" pod serwetka
rwac kulki wiekosci sliwki lub duzego orzecha wloskiego, walkowac na cieniutkie placuszki
smazyc bez tluszczu na plaskiej patelni z obu stron, przyciskajac serwetka, zeby babel powietrza rozprzestrzenil sie w srodku kazdego placuszka - uwaga, para mozna sie mocno poparzyc!
Mozna jesc do curry, sosow, shawarmy/kebaba, my zawijamy tez z nich kanapki
Kiedys walkowalam szklankami a nawet szklanym kuflem do piwa znalezionym w wynajmowanym przez nas mieszkaniu. Do dzisiaj dorobilam sie i walka i plaskiej patelni do nalesnikow
Salatka makaronowa z brokulami
ugotowany makaron (jesli np zostal z obiadu)
troche (surowego) brokula podzielonego na rozyczki (surowy jest smaczniejszy niz gotowany moim zdaniem)
pomidor pokrojony w kosteczke
tunczyk z puszki (moze byc w sosie wlasnym lub oleju, tu uzylam tunczyka w oliwie)
wymieszac, dosolic do smaku
odstawic do lodowki zeby sie przegryzlo
Subskrybuj:
Posty (Atom)