czwartek, 29 kwietnia 2010

Makaron z baby carot i zielonym groszkiem

Z karty pamieci...

skladniki:
  • drobny makaron
  • oliwa z oliwek
  • pol kostki bulionu drobiowego
  • mrozony zielony groszek (w ostatecznosci moze byc z puszki ale puszkowy ma masakrycznie duzo soli)
  • baby carots (w ostatecznosci j.w., opcjonalnie mieszanka puszkowa groszek + baby carrots)
  • mozna dodac jeszcze piers z kurczaka
  • sporo suszonego tymianku

w rondlu rozgrzac oliwe (podsmazyc kurczaka porkojonego w paseczki), wrzucic warzywa, obgotowac, dosmaczyc tymiankiem i bulionem, ma powstac taki lekki rosolowy sos o dosc intensywnym smaku
makaron ugotowac al dente, odsaczyc, wrzucic do sosu, dokladnie wymieszac i jeszcze przez chwile grzac w cieple zeby makaron nasaczyl sie sosem

smacznego

Brak komentarzy: