Shorba z baraninka obficie posypana natka pietruszki
slata z pieczonego baklazana
tajin bil kebda (tajin z watrobka)
"pierozki" chlebowe z twarozkiem i morelami
na szorbe przepis juz byl
tym razem szorba byla nie z makaronem ale z drobna kasza "frik"
slata:
skladniki:
baklazan
zabek czosnku do smaku
oliwa z oliwek
sok z cytryny
sol do smaku
baklazana w calosci opiec z piekarniku , przekroic wyjac miazsz lyzka
miazsz rozdrobnic nozem (maja pozostac kawalki, a nie pasta jak w przypadku baba ghanoush)
doprawic oliwa, zmiazdzonym czosnkiem, sokiem z cytryny i sola
wylozyc na talerz, posypac zielona pietruszka albo odrobina tunczyka z puszki
"pierozki" chlebowe
skladniki
chleb tostowy
mleko pol na pol z woda
farsz: twarozek faiselle wymieszany z pokrojonymi w drobna kosteczke morelami, ewentualnie doslodzony
olej do smazenia
kromki chleba tostowego zwilzac mlekiem z woda
na polowke nakladac farsz i zlozyc w pol zeby powstal trojkat
smazyc z obu stron na zloto na oleju
odkladac na papierowy recznik zeby odsaczyc nadmiar tluszczu
tajin bil kebda tajin z watrobka
przepis na tajin sie juz raz pojawil jako tajin z tunczykiem
w przypadku tajin z watrobka, przepis jest praktycznie ten sam tylko ze w miejsce tunczyka dodajemy watrobke, wczesniej pokrojona w kostke i podsmazona
do masy warto dodac lyzeczke proszku do pieczenia wtedy tajin jest lzejszy
1 komentarz:
Thx for sharing, What Is The Month Of Ramadhan? cum hav a luk
Prześlij komentarz