- 6 duzych ladnych pieczarek (dalam po 3 na lebka)
- pol malej cebuli
- 2 jaja
- sol, pieprz do smaku
- lyzka oliwy do smazenia
z pieczarek wyciac nozki i troche ze srodka (tak zeby byly nieuszkodzone kapelusze do faszerowania) i je drobno pokroic
pol cebuli drobniutko posiekac
jedno jajko ugotowac na twardo, obrac ze skorupki i drobno pokroic
na oliwie zeszklic cebule, dodac pokrojone pieczarki (tzn nozki i to ze srodka) przesmazyc zeby nie byly surowe, wymieszac z pokrojonym jajkiem i wystudzic
doprawic sola i pieprzem, wbic jajo i dokladnie wymieszac
mase nakladac do kapeluszy pieczarek, z lekka "gorka"
faszerowane grzyby ulozyc w blaszce do pieczenia i piec jakies pol godziny
podawac z dodatkiem np zielonej salaty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz