a wracajac do diety SB :)
Ruloniki:
- zielona salata
- wedlina drobiowa
- cebula pokrojona w piorka
- patyczki
salate rwac na paski, wedline pokroic w kawalki wielkosci paskow salaty
ukladac kawalki wedliny na salacie, do srodka dac piorko cebuli, zwijac i spinac patyczkami
Jajka faszerowane 1
- jajka ugotowane na twardo
- pare plasterkow mortadeli drobiowej z oliwka w srodku (lub poprostu wedliny drobiowej)
- lyzeczka oliwy (lub majonezu)
- sol, pieprz, szczypta czerwonej papryki dla smaku o koloru
jajka obrac, przekroic na polowki, wyjac zoltka i wrzucic do miseczki
wedline drobniutko posiekac, dodac do zoltek, wmieszac oliwe, doprawic sola, pieprzem i papryka
porcje nadzienia wkladac do jajek
Jajka faszerowane 2
- jajka ugotowane na twardo
- paluszki surimi
- lyzeczka oliwy/majonezu
- sol, pieprz do smaku
jajka obrac, przekroic na polowki
wyjete zoltka wymieszac z drobno posiekanym surimi, dodac oliwe/majonez, doprawic do smaku
nadzienie wlozyc do polowek bialek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz