środa, 22 kwietnia 2009

ruloniki wedlinowo-salatowe i jajka faszerowane


a wracajac do diety SB :)

Ruloniki:

  1. zielona salata
  2. wedlina drobiowa
  3. cebula pokrojona w piorka
  4. patyczki

salate rwac na paski, wedline pokroic w kawalki wielkosci paskow salaty

ukladac kawalki wedliny na salacie, do srodka dac piorko cebuli, zwijac i spinac patyczkami

Jajka faszerowane 1

  1. jajka ugotowane na twardo
  2. pare plasterkow mortadeli drobiowej z oliwka w srodku (lub poprostu wedliny drobiowej)
  3. lyzeczka oliwy (lub majonezu)
  4. sol, pieprz, szczypta czerwonej papryki dla smaku o koloru

jajka obrac, przekroic na polowki, wyjac zoltka i wrzucic do miseczki

wedline drobniutko posiekac, dodac do zoltek, wmieszac oliwe, doprawic sola, pieprzem i papryka

porcje nadzienia wkladac do jajek

Jajka faszerowane 2

  1. jajka ugotowane na twardo
  2. paluszki surimi
  3. lyzeczka oliwy/majonezu
  4. sol, pieprz do smaku

jajka obrac, przekroic na polowki

wyjete zoltka wymieszac z drobno posiekanym surimi, dodac oliwe/majonez, doprawic do smaku

nadzienie wlozyc do polowek bialek

Brak komentarzy: