Z notatnika i karty pamieci:
skladniki:
- ciasto kruche na tarte (kupuje gotowe)
- puszka tunczyka w sosie wlasnym
- fenkul (w zaleznosci od wielkosci caly lub pol)
- nieduza cebula
- 2-3 jajka, kilka lyzek mleka
- sol, pieprz do smaku
tunczyka razem z sosem wrzucic do miski, porozwalac widelcem na ciape
cebule i fenkul pokroic w drobna kostke, dodac do tunczyka wymieszac razem
ciasto wylozyc do formy, brzegi uformowac w kwadrat (zawijac i ustawiac do gory zeby farsz nie wyciekl), mozna podpiec najpierw ale mi sie nie zdarzylo podpiekac najpierw i ciasto wychodzi i tak bardzo dobre na dnie, kruche tak jak trzeba
na ciasto wylozyc farsz (jest troche wodnisty od sosu z tunczyka, ale tak ma byc)
jajka roztrzepac z mlekiem, doprawic sola i pieprzem, wylac na farsz
mozna tez od razu w misce farsz wymieszac z jajkami i mlekiem i wyjdzie na to samo ;)
piec w nagrzanym piekarniku jakies 20-30 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz