skladniki:
- duza garsc roszponki (lub dowolnego zielska salatowego)
- sredni pomidor lub kilka pomidorkow koktajlowych (u mnie byly dwa male pomidorki)
- kawalek ogorka
- pol fenkulu (w zaleznosci od wielkosci)
- stek
- sol, pieprz do smaku, sok z cytryny, oliwa z oliwek
- cos do posypania (zielenina, kielki itp, ja dalam kielki z soczewicy)
Stek oczywiscie trzeba zgrillowac lub poprostu usmazyc na patelni. Tutaj jak kto lubi mniej lub bardziej wysmazony.
Roszponke pluczemy, lekko rozrywamy i rozkladamy na talerzu. Wszystkie warzywa kroimy w zgrabna kostke i po kolei ukladamy na salacie (pomidorki koktajlowe wystarczy przekroic na polowki).
Z lyzki oliwy i soku z cytryny i odrobiny soli ukrecamy vinaigrette i polewamy salatke.
Stek kroimy z zgrabne kawaleczki i rozsypujemy po wierzchu salaty. A na sam wierzch posypujemy zielenina badz kielkami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz