Skoro przygotowalismy chapati, to powiem wam jak je mozna wykorzystac robiac potrawe tunezyjska
potrzebne nam beda:
- ze 4 placki chapati
- duza cebula
- ze 3 duze zabki czosnku
- 2 duze pomidory
- pol lyzeczki harissy
- ewentualnie przecier pomidorowy
- sol do smaku
- oliwa z oliwek
najpierw przygotowujemy sos:
na oliwie z oliwek podsmazamy drobno pokrojona cebule, dodajemy posiekany czosnek a nastepnie pomidory pokrojone w kostke, gotujemy zeby powstal sos (mozna podlac paroma lyzkami wody)
Doprawiamy harissa i sola, mozna dodac troche przecieru jezeli sos jest za lekki.
Do glebokiego talerza wkladamy chapati porwane na kawalki, polewamy sosem i dokladnie mieszamy.
Niestety nie mialam okazji ani sprobowac ani zrobic zdjecia, poniewaz nie wykazalam sie refleksem i dalam miske Kulkowi do zaniesienia na stol. Niestety potrawa nie dotrwala poniewaz zostala doslownie pochlonieta przez mojego slubnego...
Ech trudno...
Ale moze chociaz wy sprobujecie... :) Smacznego
Edit 14/01/2009
Zdjecie chubza merfoussa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz